header
page

Fetogyn – o clincă medicală la superlativ,
Dr. Mihai Băcilă

Atât eu cât și Alin Murariu avem colaborări cu clinici importante din Timișoara, o lungă perioadă de activitate în cabinetul propriu și peste 20 de ani de activitate în specialitatea Obstetrică-Ginecologie. Am fost colegi în aceeași echipă în perioada rezidențiatului, și într-un fel, încă de atunci am considerat că ar fi momentul să punem bazele unei clinici care să fie la SUPERLATIV, din toate punctele de vedere: dotări, relație cu pacientul și în primul rând nivel medical profesional, design, amenajare, etc. Experiența acumulată împreună ne-a facut încrezători că vom putea face toate aceste lucruri.

Un important element în dezvoltarea conceptului clinicii este complementaritatea, fiecare acoperim toate aspectele specialităților noastre, dar avem și domenii în care ne-am specializat: Alin Murariu, partea de Medicină Maternofetală, eu, partea de Gineco-Oncologie și Chirurgie Minim Invazivă, ne putem consulta în cazurile mai dificile, asigurând o a doua opinie în cadrul clinicii noastre.

Partea cea mai importantă a activității, este cea de consultații ambulatorii și diagnostic, mai puțin partea intervențională, cu excepția micilor intervenții. Intenția este de a dezvolta și partea intervențională pe masură ce activitatea o va necesita. Dar pe moment suntem angajați ai Spitalului Municipal Timișoara, secția de Obstetrică-Ginecologie, unde efectuăm toată gama de intervenții chirurgicale de Ginecologie și asistăm pacientele la nașterile naturale sau operații cezariene. Suntem în relație contractuală și cu spitale private, putând asigura asistență și în cadrul lor.

Dotarea clinicii este la superlativ, așa cum ne-am propus, avem două ecografe Voluson E10 de ultima generație și un Voluson E8, cu platforma de același nivel cu celelalte, efectuăm videocolposcopii pe un aparat Kaps, foarte performant. Avem un cardiotocograf de bună calitate pentru monitorizarea pacientelor gravide. Suntem atenți la aceasta parte, căci echipamente bune înseamnă performanță, cu ajutorul experienței noastre.

Echipa noastră este bazată pe colegialitate și prietenie, pe dorința de a face medicină performantă, și complementaritate în domeniile sensibile având în vedere că nimeni nu poate să acopere, integral, cu egală compentență toate domeniile specialităților noastre. Pe aceleași considerente ne-am ales și colaboratorii, colegi mai tineri confirmați profesional care ni s-au alăturat în dorința de a face medicină de înaltă performanță. Avem colege cu experiență, altele la început de carieră, dar dornice să ne ajute în încercarea de a crea o clinică medicală care transmite încredere pacientelor noastre.

Dorința de a ne desfășura activitatea într-un mediu cald, plăcut, modern și prietenos atât pentru paciente, cărora să le diminueze din stresul inerent unei vizite la medic, dar și pentru noi, ne-a ghidat în amenajarea clinicii, cu cabinete medicale moderne, cu bun gust și atenție pentru detalii.

Pentru viitor, vom dezvolta servicii de intervenție ambulatorie, care nu necesită spitalizare, în funcție și de limitările legislative care se vor impune pentru acest tip de intervenții în regim privat. Fiecare pacientă care se adresează clinicii noastre trebuie să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate, să fie tratată cu toată considerația, să primească informația medicală, onest, nu numai acum ci și în următorii 5-10-20 de ani.

footer